DE PASTOEFABRIEK

SINDS 1913

De Pastoefabriek startte in 1913 met de industriele productie van stoelen in Utrecht (Nederland). Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een fabrikant van design meubels, diep genesteld in de Dutch Design traditie. Pastoe meubels worden over de hele wereld verkocht. In 2016 is de fabriek verhuisd naar Houten. Ons productieproces is aangepast aan de eisen van de tijd en de nieuwe fabriek biedt ons de mogelijkheid nog eens 100 jaar door te gaan. Een bezoek aan de fabriek en de fabriekshowroom is de moeite waard. En neem gerust de kinderen mee.

We kopen op maat gemaakte panelen in, schuren en lakken ze (in 48 kleuren), controleren elk onderdeel, monteren de onderdelen heel precies en maken ze gereed voor bezorging. Van Aalst tot Zuid Korea. Iedere dag proberen we het maakproces te verbeteren en duurzamer te maken. Zo komen alle materialen binnen een straal van 80 km van onze fabriek. En we accepteren eeuwig zorg voor onze producten. Elke dag sturen we nog onderdelen op van kasten die lang geleden door ons geproduceerd zijn. Duurzaamheid begint bij zorg voor je producten.

Een virtuele rondleiding langs de productie

1. We verzamelen honderden paneeltjes in ons magazijn. Arne en Marcel checken en vervoeren alle binnengekomen artikelen voordat ze op hun plek worden gelegd. Als alle juiste panelen voor een order binnen zijn worden ze opgeladen. 

2. Veel van onze kasten hebben tegenwoordig, kabeldoorvoeren, sleuven en uitsparingen of zo functioneel en handig mogelijk te zijn. Arne zorgt ervoor dat deze aanpassingen met precisie worden uitgevoerd en netjes worden afgewerkt .

3. In de schuurderij worden alle paneeltjes zorgvuldig geschuurd. Dat zorgt voor een een betere hechting van de lak. De grote panelen gaan eerst door de machine, hierna wordt alles met de hand na-geschuurd zodat ook de randjes scherp en fraai zijn.

4. Na het schuren worden de panelen met tape afgeplakt aan 1 kant. We kunnen namelijk maar 1 kant per keer spuiten. Na het klaar maken van de juiste kleur komen de spuitpistolen tevoorschijn. De panelen worden soms wel 4 keer opnieuw geschuurd en gespoten om de beste kwaliteit te garanderen. Hierna liggen de panelen 1 tot 2 dagen in de droogkamer.

5. Na het lakken wordt elk paneel nauwkeurig gecheckt. Er mag geen enkele oneffenheid te zien of te voelen zijn. Vinden we wel een stofje of putje... Dan gaat het paneel terug naar de schuurderij. 

6. Als alle panelen goedgekeurd zijn beginnen onze meubelmakers met bouwen. Elke kastenbouwer heeft zijn eigen model waarin hij/zij is gespecialiseerd. Zo is jouw Vision combinatie waarschijnlijk gebouwd door Sergio, Marek, Dennis of Hamid. Lars, Ronald, Ton en Omar bouwen de Landscape, L-Serie en Noon. A'dammers worden door Ronald en Farly gemaakt.

Momenteel werken er 8 verschillende nationaliteiten bij Pastoe. Met het gemeengoed om de beste kasten van Europa te bouwen gaat de integratie bij Pastoe heel goed!

TAAL

Dutch

English

ADRESS

Pastoe

Fabriek & Showroom

Sleepboot 4

3991CN

Houten

Nederland

CONTACT

info@pastoe.com

+31 (0) 30 258 5555

OPENINGSTIJDEN

Ma - Vr: 10:00 - 17:00

Za: 10:00 - 16:00

Zo: 10:00 - 16:00

Maak een afspraak

NIEUWSBRIEF

Aanmelden voor Pastoe People